C. M. I. Dr. Anastasiu Virgil-Alexandru

Medic primar în Stomatologie Generală. Microscopie în Stomatologie Generală, Endodonție, Implantologie, Chirurgie, Parodontologie, Ortodonție şi… Igienă

Contact

Acest site se află în construcţie… revenim curând.

Anunțuri

6 gânduri despre „Contact

 1. Buna, am citit un articol scris de dumneavoastra si v-as ruga daca aveti timp si posibilitate sa ma lamuriti cu urmatorul termen ce reprezinta: „osteopatia ca și chiropractică.”

  Eu frecventam un osteopat, dar vreau sa stiu daca felul de tratament pe care mi l-a aplicat mi-a daunat in vreun fel.

  Articolul de unde am gasit expresia este acesta:

  http://www.marturieathonita.ro/marturie-socanta-despre-homeopatie/?statadd=mail&statdata=a-7854

  Multumesc anticipat,

  Cosmin

  Apreciază

  • Osteopatia este o tehnică ce practică reașezarea oaselor în articulație, prin acțiunea pricepută a unui osteopat.
   Ea nu implică, cel puțin teoretic, vrăjitoria, însă este o falsă rezolvare, deoarece datorită unor acțiuni mecanice articulațiile s-au lărgit și oasele s-au așezat într-o poziție vicioasă, iar reașezarea lor în poziția inițială, fără împlinirea anumitor condiții medicale, agravează lărgirea articulațiilor, deci și afecțiunea propriu-zisă.
   De aceea, această tehnică teoretic bună, în practică, creează o dependență a pacientului de practician fără să-i rezolve, de fapt, problema. Astfel că este în realitate o escrocherie și, nefiind aprobată de medicina oficială, practicienii ei se simt niște maeștri aleși care fac minuni. De aceea duhurile de prin cabinetele lor sunt mincinoase și mândre, astfel că mulți dintre osteopați recurg, până la urmă, și la bioenergie, ca să fie tacâmul complet.
   Șarlatania, vrăjitoria și erezia sunt canonisite de Sfânta Biserică la fel, fiind consecință a lucrării împreună cu oamenii a duhurilor îngâmfării. Chiar vrăjitorii ce se convertesc la Ortodoxie recunosc ei înșiși că din cetele lor fac parte și șarlatanii, și scamatorii.
   Aceștia chiar dacă nu se folosesc de puterile diavolești să facă acel spectacol înșelător prin false minuni, slujesc în schimb acelorași idealuri și duhuri prin iscusința și tehnica materială omenească. Astfel că ajung în același loc: împreună lucrarea cu duhul ucigaș al minciunii.

   Vă recomand să citiți această carte care, pe scurt, vă lămurește mai multe.

   Doamne ajută!
   Mă iertați că v-am răspuns așa de târziu, sunt prins într-o mulțime de activități.

   Apreciază

 2. Buna ziua,
  De asemenea, cititind si eu acelasi articol mentionat de cititorul dvs de mai sus am si eu o intrebare. Oarecum cam in acelasi context.
  Si anume este legata de sarurile tisulare, cele 12 saruri minerale ale lui Schuessler. Si in procesul de preparare al acestor saruri se foloseste dilutia, insa nu atat de mare (99 parti cum este in homeopatie), ci doar de 9 parti. Insa principiul de la care au fost create aceste saruri a fost si homeopatia…Se poate va rog sa-mi dati mai multe lamuriri, fiind si medic sunt convinsa ca aveti cunostinte mai temeinice decat mine.
  Va multumesc anticipat pt raspuns si pt timpul dvs acordat acestui mesaj!,
  Cu respect,
  Nicoleta

  Apreciat de 1 persoană

  • Problema celor 12 săruri minerale ale lui Schuessler este o problemă medicală, pe de o parte, iar pe de alta una duhovnicească.
   1. Problema medicală este anormalitatea gândirii homeopaților față de legile firii. Nu poți trata simptomatic pe toți la fel. Aceleași simptome pot fi date de cauze diferite. Trebuie să găsești cauza și apoi să o tratezi. Rețetele universal valabile sunt cea mai mare escrocherie. Tratamentul trebuie întotdeauna să fie personalizat.
   Homeopații reproșează medicilor adevărați, ce folosesc medicina științifică (atenție nu alopată! Acesta este o etichetă incorectă și mincinoasă dată de homeopați medicilor autentici), tocmai că nu personalizează tratamentul, ci dau rețete stas. În realitate aceasta o fac tocmai șarlatanii de homeopați, iar nu medicii profesioniști. Hoțul strigă „hoții!” ca să nu fie el acuzat de furt.
   Trupul omului este alcătuit din multe elemente, printre care și sărurile minerale. A da săruri minerale pentru orice boală este ca și cum ar veni la un medic cineva cu fractură de mână și l-ar trata de hemoroizi „că l-a mâncat în fund de s-a suit în copac de unde a căzut și și-a rupt mâna”. În glumă are vreo logică, dar în realitate aceasta este o mare neștiință.
   Îi lipsesc omului proteinele, tu îi dai săruri minerale. Are omul o infecție, îi dai săruri minerale. Are intoxicație cu prea multe minerale, îi dai săruri minerale… vă dați seama că aceasta este malpraxis? Adică îl îmbolnăvești pe om cu mâinile tale, păcălindu-l că-l vindeci!
   2. Din punct de vedere duhovnicesc aș putea face și aici o glumă: a înlocui remediile homeopatice care se diluează de 99 de ori cu cele 12 săruri minerale ale lui Schuessler pentru că se diluează doar de 9 ori, este a înlocui un drac bătrân cu un drăcușor.
   Dar ca orice glumă are și ceva putred sau măcar neserios în ea fiindcă, în realitate, este tocmai invers, diluția mai mică păcălește mai mult pe cititori că ar fi totuși vreo substanță în realitate care ar trata. Iată ce ne învață despre aceasta Sfânta Biserică:

   2046. -“Ocultismul sau esoterismul este falsa știință cultivată de mințile înfierbântate, prin care ocultiștii spun că posedă un simț superior celor obișnuite, și prin care ei ajung să cunoască rădăcinile adevărurilor. în realitate, nu este decît o înșelăciune a diavolului, care a înșelat pe oameni sub diferite forme ale idolatriei, spiritismului și altor practici, pornind de la anumite realități fizice și psihice, pentru ca pe temeiul unui adevăr parțial, să ducă la o rătăcire și mai mare a minciunii înșelătoare. Ocultismul se manifestă parțial sub alte nume, osândite de biserică. Orice nume ar purta el, trebuiește demascat și osândit, fiindcă orice fel de rătăcire cu cît conține mai mult adevăr în ea, cu atît este mai periculoasă” (V. Dogmele).
   (Ierom. Nicodim SACHELARIE, Pravila bisericească, Ed. Parohia Valea Plopului, Jud. Prahova, 31999.)

   Problema homeopatiei, a celor 12 săruri minerale ale lui Schuessler și a întregii vrăjitorii numită medicină alternativă, holistică sau bioenergetică (având multe rămurele cu denumiri care mai de care mai esoterice și pseudoștiințifice) constă în potențare, acea idee că practicianul este un mic dumnezeu ce transmite de la sine o energie vindecătoare care se menține acolo și schimbă proprietățile firii. Aceasta fără a fi vorba de vreo energie firească ce modifică experimental ceva, acționând astfel numai misterios asupra simțirii: „Pacientul se simte mai bine, medicul se simte bine, toată lumea e mulțumită. Dacă face bine e bine, de ce nu așa”.
   În realitate durerea vindecă, plăcerea agravează boală.
   Dar aceasta este exact promisiunea diavolului de a te îndumnezei dacă te muți de la pomul vieții (al slujirii înțelepciunii) la pomul cunoștinței binelui și răului (al slujirii simțirii).
   Cu alte cuvinte practicianul este convins de duhurile răutății că poate transmite o energie ce înlocuiește harul Sfântului Duh, vindecând, iar medicina lui poate înlocui Sfântul Maslu sau măcar a-l ajuta substanțial.
   Câtă vreme această medicină alternativă nu urmează legile firii (care zic limpede că orice sistem ce primește o energie se echilibrează termic și informatic cu mediul înconjurător, după puțină vreme), ci le contrazice spunând că donorul practician transmite o energie vindecătoare care se menține permanent legată de remediul (terapia sa) avem de a face cu fabricarea ideală a unui perpetuum mobil sau cu o altă sursă a veșniciei decât Dumnezeu, deci cu un panteism.
   Dacă sunt sărurile minerale lipsă, atunci de ce le diluezi? Trebuie să faci analize de laborator cu concentrația acelor săruri în organismul bolnav, și să administrezi atâtea săruri câte are nevoie acel pacient. Cu cât mai multă lipsă, cu atât mai multe săruri.
   Alternativii fac exact invers, fiindcă ei cred că, de fapt, nu substanța, ci energiile lor și/sau esența dumnezeiască a substanțelor vindecă, făcând astfel din substanțe zei.
   Ideea că diluând le potențezi este ideea panteistă a homeopaților (și a tuturor vrăjitorilor) că prin aceasta ajungi la esența dumnezeiască a acelor remedii, cu alte cuvinte creația are fire dumnezeiască, adică este Dumnezeu după fire. Avem de-a face de-a dreptul cu învechita în răutăți idolatrie: să te închini făpturii ca unui Dumnezeu (sau să crezi că făptura este dumnezeu) și nicidecum cu vreo medicină nouă.
   Să nu vă mire că vrăjitorii de acum își spun (unii se mai și cred) medici sau oameni de știință (iar unii chiar au titluri dobândite alternativ, pentru că au mai și practicat medicina științifică, pentru a ieși din impasul vrăjitoriei lor și/sau pentru a se impune) iar unii au și renume de buni creștini.
   Este o tehnică veche a diavolului să se mascheze în ceea ce nu e. De aceea vicleșugul este mai rău ca răul, fiindcă se dă drept bun.
   Iată ce ne învață despre aceasta Sfânta Biserică:

   „2048. -în vechime oamenii învățați se numeau magi (Fac. 4, 8; Matei 21,1), însă cu timpul au fost umbriți de magii falși, vrăjitori, șarlatani și înșelători, încît astăzi prin magie se înțelege totalitatea mijloacelor oculte de a lucra misterios în sînul naturii, și de a supune spiritele nevăzute, ba chiar folosindu-se de numele lui Dumnezeu la comanda, vrăjitorului ca să facă lucruri supranaturale, neobișnuite. Magia prin care se face binele vicleșugului, se numește magie albă, iar cea prin care se face răul se numește magie neagră. în realitate este o aceeași lucrare drăcească, prin care diavolul se pune în slujba omului vîndut Iui, pentru ca apoi acest om să-i aparție totul în muncile veșnice (Ex. 7,1l-l2 și 22, 8-l8; II Tim. 3, 8; Luca 10,18; Apoc. 12, 8-l0).
   2049. -Magia care lucrează asupra minții oamenilor prin numere adică numere cabalistice prin care se pretinde că ar reprezenta lucruri ascunse, pe care le descifrează numai magul, se numește magie cabalistică. Magia care se folosește de elementele naturale, geologice și chimice ca pietre diferite, ape și soluții cu diferite amestecături se numește alchimie. Toate aceste fiind creațiuni ale înșelăciunii, ele se osîndesc aspru (VI ec. 61,65).”

   (Ierom. Nicodim SACHELARIE, Pravila bisericească, Ed. Parohia Valea Plopului, Jud. Prahova, 31999.)

   La sfârșit o să vă redau o mică istorioară cu un medic cunoscut de mine, dintr-o altă localitate, ce a practicat tratamentul de tip „cele 12 săruri minerale ale lui Schuessler”:
   Credea că se poate folosi de ele, pe lângă medicina științifică. A început să aibă niște întâmplări groaznice. Părul i-a luat foc, avea accidente nefirești cu mașina și multă, foarte multă neliniște, însoțită de insomnie. Avea tulburări ale mentalității și defecte grave în înțelegerea realității, deși pacienții îi curgeau gârlă, aducându-se unul pe altul, și afacerea prospera având rezultate strălucitoare în aparență și multe însănătoșiri de succes (mai puțin la clerici și monahi). Însă nu înțelegea de ce după vindecarea spectaculoasă pacienții i se îmbolnăveau după o vreme, mai grav și încă mulți incurabil, ba chiar aveau probleme în familie, deși până atunci erau în pace. Conștiința îl mustra… Până la urmă s-a lăsat de aceste practici, fiindcă a aflat un duhovnic iscusit care i-a spus că succesele, chiar și vindecările, sunt cu ajutorul diavolului mascat în știință modernă, fiindcă azi nu mai lucrează fățiș ci prin schimbarea mentalităților lumii după preceptele idolatre hinduse.
   Așadar colegul meu s-a lăsat de diavol… Însă diavolul nu s-a lăsat de el… S-a lipit de el ca o scârbă (e și o milă a lui Dumnezeu ca să se convingă bietul doctor din adâncul ființei sale ce practică rea a făcut și să se căiască cu adevărat ajungând să urască păcatul).
   Medicul și soția lui au o casă la țară. Când ajung acolo diavolul îi apare în fiecare noapte sărmanului meu coleg ca un pitic și-i zice: „să nu uiți că sunt și eu pe aici!”. Aceasta însă o poate face fiindcă doctorul și-a deschis în trecut simțurile prin practica medicinei alternative, dând drepturi asupra lui celor ce au inventat-o, urâtorii de oameni draci. Ca să te vindeci de această sfâșiere a hainelor de piele este nevoie de războaie crâncene de pocăință.
   Și fiindcă soția lui nu îl credea, fiindcă ea nu avea astfel de vise, ea neparticipând la medicina alternativă ci avea o viață împrăștiată în griji, fără prea multă experiență a lumii nevăzute, Dumnezeu i-a dat și ei ceva spre înțelepțire, ca să participe și ea la pocăința soțului și să nu mai râdă de povestirile lui ca de niște superstiții.
   În casa lor ermetic închisă de la țară, când au intrat, în patul lor erau doi șerpi mari care se împerecheau.
   S-au speriat, au plâns, s-au căit, s-au mântuit, dar după covârșitoare dureri și neputințe.
   Nu toți mai au de la Dumnezeu suficient timp spre a se îndrepta și ajung să se chinuie în iad.
   Recomandarea noastră ar fi să nu vă jucați cu focul iadului. Chiar dacă relativismul înghite tot și auziți din ce în ce mai des fraze ca „las că merge și așa”, „se mântuiesc și ereticii”, „este Sfânt și nu știu ce hipnotizator”, „dacă face bine, e bine”, „medicina evoluează, să nu fim rigizi și retrograzi” aveți grijă că este în joc mântuirea veșnică și starea sufletului, cel mai de preț decât toată lumea.
   Vă recomandăm cu drag să urmați medicina științifică, un mare dar de la Dumnezeu și o mare cunoaștere a firii, care a progresat cu meticulozitate foarte mult, având experiențe de zeci de ani. Nu vă atingeți nici cu vârful gândului de cea ocultă, neobișnuită, bizară, bazată pe simțiri, păreri și idei mincinoase sasu filozofii răsucite. Nu uitați de Sfânta Spovedanie care pe lângă curățirea păcatelor duce la limpezirea minții și scăparea de „virușii” mentalității trupești, iraționale care bântuie devastator azi în toate mediile de informații, ba au intrat și în Facultățile de Teologie și Medicină. Poate, alături de cercetarea Sfinților Părinți, Sfânta Spovedanie este arma cea mai redutabilă spre a înțelege ce se întâmplă cu noi personal și care este realitatea creației și, mai ales, dragostea uimitoare față de noi a lui Dumnezeu Cel Răstignit.
   Dar aceasta dacă ne lucrăm pocăința cu sinceritate, nedând vina pe alții ci numai pe noi, nu numai pentru păcatele clasice, dar și pentru rădăcina tuturor păcatelor care este neștiința.
   Iată și o listă cu doar câteva dintre soiurile de medicină alternativă (subfirească sau demonică. Lista întreagă v-ar putea-o da cineva care știe numele tuturor dracilor în parte) pentru a vă feri de ea. Ea ar trebui adăugată la noile îndreptare de spovedanie, după cum deja unii au și făcut-o:

    Am apelat la medicina alternativă: homeopatie, 12 săruri minerale ale lui Schuessler, acupunctură, osteopatia ca și chiropractică, masaj bioenergetic, shiatsu, medicina holistică, radiestezie, cromoterapie, cristaloterapie, reflexoterapie, reflexologie, medicina ayurvedică, dialogism transcendental, meditația transcendentală, numărul de aur, puterea gândului, gândirea pozitivă, mișcarea de integrare spirituală în absolut MISA, urinoterapia, helioterapia, longevitate, aromoterapie, botanoterapie, presopunctură, bioenergie, magie albă, magnetoterapie, magnetism, scientologie, auditare, electropsihometru (E-metru), dianetică, engramele minții, orgonomie, spiritism, medium, credința în puteri energetice, cosmice, vrăjitorie cu calculatorul (biorezonanță) și orice altă medicină cu orice altă denumire care nu se folosește de puterile vindecătoare pe care le-a pus Dumnezeu ori în Sfintele Taine ale Bisericii Ortodoxe ori în legile naturale fizice sau chimice (cum sunt bunele metode medicale clasice: medicamentele, plantele, fizio- și kinetoterapia). Am apelat la orice medicină care se bazează pe puterile „vindecătoare”, miraculoase, bioenergetice ale omului, aparaturii sau naturii și care indiferent de denumire este vrăjitorie (exemple de termeni moderni folosiți în vrăjitoriile și/sau șarlataniile moderne: paranormal, structuri subtile electromagnetice a celulelor și componentelor sale, reglaj de energie, reglaj al câmpului magnetic, energii Yin și Yang, energii pozitive și negative, medicina cuantică, diluție și/sau dinamizare homeopatică sau atingerea „esenței dumnezeiești a creației” – idee care provine din erezia panteismului).

   Vă doresc cunoștință adevărată (sufletească și chiar duhovnicească) pentru a dobândi o minte sănătoasă și mântuirea sufletului.
   Cu drag,
   Dr. Alexandru Anastasiu

   Apreciat de 1 persoană

   • Stimate D-le Dr Alexandr Anastasiu,

    Va multumesc din suflet pt raspunsul dvs extrem de argumentat. Va multumesc, de asemenea, pt timpul acordat redactarii reaspunsul cu privire la sarurile tisulare. Dumnezeu sa va dea sanatate si putere de munca si tot ceea ce va doriti!!!!
    Cu adevarat m-am lamurit asupra acestui subiect si am castigat foarte multa informatie!!!
    In alta ordine de idei ce recomdare aveti pt remineralizarea dintilor, altceva in afara de fluor.

    Toate cele bune!

    Cu deosebit respect,
    Nicoleta Dumitru

    Apreciază

   • Despre terapia prin fluorizare vă recomand să citiți acest articol echilibrat:
    https://en.wikipedia.org/wiki/Fluoride_therapy
    iar nu din cele panicarde care, de obicei, sunt lansate de cei interesați de medicină alternativă pentru a sădi neîncredere în medicina științifică, după tipicul: „cartelul farmaciștilor, medicii vicioși și avizi de bani, împreună cu masonii vor să vă omoare cu medicamentele prin interese oculte de distrugere a populației și efecte secundare incontrolabile care precis fac cancerele atât de răspândite. Veniți la noi, că nu avem nici un efect secundar. Vă vindecăm fără durere, complet natural, oferindu-vă o viață roz, aproape veșnică pe pământ”.
    Terapia de fluorizare este mai eficientă în administrarea sistemică, dozată prudent.
    Schema veche era adiministrarea din timpul sarcinii până la erupția ultimului dinte (de obicei molarul de minte). La terapia veche puteau apărea pete mici de fluoroză, în schimb dinții aveau o carioprotecție deosebită. Se formează cristale de fluorapatită mai cariorezistente și cu spații mai mici între prisme, nelăsând microbii să-și facă „galerii”.
    Nu se recomandă dozele mari din trecut, ci schema de tratament modernă, redusă (după experiența și studiile de zeci de ani deja din lumea întreagă):
    3-6 ani 0,25 mg.
    6-13 ani 0,5 mg.
    adulți (pentru hiperestezii dentare) 1 mg ronțăit și păstrat până la dizolvare pe dintele care doare.

    Efectul topic (prin spălarea dinților cu pastă cu fluor), după erupție, este mai redus.
    Atenție la copii. Dacă se administrează tablete de fluorizare nu se mai dau și paste de dinți cu fluor pentru că nu poate fi controlat ce înghite copilul. De asemenea interesați-vă în zona dvs. dacă se fluorizează apa sau nu, pentru a nu se adăuga fluorul din apă la cel din tablete.
    Pentru remineralizarea dinților după erupție vă recomand produsul de mai jos, care nu este pe bază de fluorizare, ci de caseinizare (atenție cei alergici la cazeină):
    https://dentstore.ro/sigilare-desensibilizare-si-fluorizare/127216-tooth-mousse-gc.html?gclid=Cj0KEQjw5Ie8BRCJ9fHlr_bH24cBEiQAkoDQcXvIQCSEK_DBCkZmZT5Fif-VpVWnJ2tVwTQ-4zO5PY0aAkaM8P8HAQ

    Vă doresc dinți sănătoși și minte în stare de hrana cea tare a cunoștințelor duhovnicești, după cum ne dorește și Sfântul Apostol Pavel:
    1Co 3:1 Şi eu, fraţilor, n-am putut să vă vorbesc ca unor oameni duhovniceşti, ci ca unora trupeşti, ca unor prunci în Hristos.
    1Co 3:2 Cu lapte v-am hrănit, nu cu bucate, căci încă nu puteaţi mânca şi încă nici acum nu puteţi,
    1Co 3:3 Fiindcă sunteţi tot trupeşti. Câtă vreme este între voi pizmă şi ceartă şi dezbinări, nu sunteţi, oare, trupeşti şi nu după firea omenească umblaţi?

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s